Få hjälp med häckklippning

Om du har en trädgård kanske du ha en häck? Jag kommer idag att skriva ett inlägg om det här med häckklippning för det är en sak som är viktig. Missar man det så kommer häcken att växa sig hög och bli gles och det ser inte klokt ut och man kommer inom ett par år att få ta bort häcken och plantera en ny. Så här kommer några tips på hur du ska göra:

För det första, se till att du har rätt verktyg. Du behöver en bra sax och en trimmer. Se till att du hittar en bra sax på nätet eller i butik som passar just dina behov. En sax är mycket användbar för precisionsklippning. En trimmer är användbart för stora ytor.

När du utför häckklippning så titta på den från alla håll så att du vet att du klipper jämnt. Klipp den inte för kort, låt den vara ungefär 50-75 cm hög. Detta är en bra höjd och det ser bra ut. Se till att den är densamma i hela omkretsen, inte tjockare på ena sidan och tunnare på andra.

Något annat att tänka på är formen. Det finns olika sorters gröna häckar med olika former. Om du har en med en speciell form, se till att klippa den i rätt form och inte förstöra den. Klipp den inte för mycket i taget utan ta det lugnt och ta ett steg i taget.

Det är viktigt att detta blir gjort regelbundet och det är bäst om man tar hand om det en gång varje år. Om du inte har tid att göra det själv finns det hjälp att få, hitta ett företag inom trädgård och be dom komma och hjälpa dig

Hoppas att jag har gett dig några bra tips på hur du ska göra, varma kramar,

Susanne i Helsingborg